RESURSER

LABBANALYSER

Smådjurskliniken har labbutrustning där vi utför både blod- och urin-analyser, bl.a. för att se om ditt djur har någon infektion i kroppen, eller om något inre organ, tex lever eller njurarna, inte fungerar som det ska. Med mikroskåpets hjälp kan vi t.ex. diagnostisera olika förändringar i ett blodutstryck eller hudskrapprov eller kristallförekomst i urinprover. Dessa svar kan snabbt levereras till våra patienter.
De prover vi inte kan analysera skickar vi vidare till större laboratorier och får svar inom några dagar.

DIGITALRÖNTGEN

Att röntga innebär att genomlysa djuret med röntgenstrålar för att därefter kunna se på en röntgenfilm hur djuret ser ut inne i kroppen.
Vi utför både akuta och planerade undersökningar.


Exempel på röntgenundersökningar vi gör är:

Höft-/armbågsröntgen (HD/AD)
Frakturer
Blödningar i tex lungor och buk
Diagnostisera dräktighet (för att se antalet foster)
Diagnostisera livmodersinflammationer

ULTRALJUD

Ultraljudsundersökningar är ett utmärkt komplement i utredningar och även bra när man vill konstatera dräktighet i ett tidigt stadium.

TÄNDER & ANDEDRÄKT

Kontrollera själv kattens eller hundens tänder och lägg märke till plack eller tandsten. Dålig andedräkt pekar på närvaro av bakterier som kan komma från sjukliga förändringar i munnen. Det är alltid en god idé att boka tid hos oss för att göra en undersökning av ditt djurs tänder.

 

TANDSANERING

Tandsanering innebär att vi med hjälp av ultraljud tar bort tandsten. Detta är inte bara ett kosmetiskt ingrepp, utan det minskar även risken att bakterier sprider sig i kroppen via blödningar i tandköttet. Levern, njurarna eller hjärtat kan drabbas.

SENIORKONTROLL

Åldrande är ingen sjukdom, men innebär ofta att kroppen och dess inre organ fungerar sämre. En seniorkontroll innebär att vi gör en allmän veterinär-undersökning, och tar ett blodprov som vi sedan analyserar här på kliniken eller skickar vidare. Då kan du redan här få en bild om hur ditt djur mår. Det kan då vara möjligt att fånga upp vissa sjukdomar redan innan du ser eller vid begynnande symtom, och vi diskuterar igenom sedan eventuella behandlingar och åtgärder för att du ska kunna ge dina djur en så bra ålderdom som möjligt. Ibland kan man behöva ändra utfodringen för att minska belastningen på t.ex. leder, lever eller njure. Boka en seniorkontroll för ditt djur, pris 1150:-

 

AVLIVNING

Att behöva ta beslutet att låta sitt älskade djur somna in kan vara en av de svåraste man som djurägare behöver göra. Vi vill därför att när man väl har tagit beslutet så ska den stunden då det är dags att säga farväl vara något fint. Vi har själva varit med om det och vet att man ibland kan behöva lite tid att säga farväl.
Vi låter dig därför ta den tid du behöver och vi ska tillsammans försöka göra det så fint som möjligt. Vi kan göra det på kliniken eller i din bil eller hemma hos dig.
Du kan välja mellan att ta det med dig eller låta det kremeras.